απεντομώσεις

                         ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ  ΚΑΙ  ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΜΥΓΑΣ- ΣΦΗΚΑΣ
Προσθήκη λεζάντας
                                                                  ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι σκορπιοί ανήκουν στην κατηγορία των αραχωίδων της συνομοταξίας των αρθρόποδων του ζωϊκού βασιλείου και στην τάξη των σκορπιών.Έχουν μεγάλες δαγκάνες και είναι σαρκοβόροι. Η διάρκεια ζωής τους διαφέρει ανάλογα με το είδος .Ο μέσος όρος ζωής τους είναι 4-7 χρόνια. Υπάρχουν όμως και 2 είδη που φθάνουν τα 25 χρόνια.Στην Ελλάδα ζουν τα παρακάτω είδη:
Mesobuthus gibbosus. : Εχει χρώμα καφεκίτρινο με λεπτες ποδοπροσακτρίδες. Θεωρείται ο πιο επιθετικός και δηλητηριώδης στην Ευρώπη.
Euscorpius (κοινός σκορπιός)
Euscorpius italicus  και ο
Εuscorpius sicanus.
Προτιμούν τα ξηρά κλίματα κυρίως και ζούν  κάτω από πέτρες, μέσα στην άμμο, σε εσοχές κορμών, ανάμεσα σε ξύλα ακόμα και σε τοίχους ή περβάζια παραθύρων.Οι σκορπιοί είναι νυκτόβια όντα και γι' αυτό το λόγο μπορούν να κρυφτούν το πρωί μέσα σε παπούτσια, παντόφλες, ρούχα κλπ.
Το δήγμα τους μοιάζει με αυτό της σφήκας αν και είναι πιο οδυνηρό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ. Το δήγμα των θανατηφόρων σκορπιών είναι πιο επώδυνο.
Αντιμετώπιση
Οι σκορπιοί προτιμούν  υγρά μέρη κάτω από πέτρες , κεραμίδια, ξύλα ,χορτάρια, σκουπίδια. Ο καθαρισμός των χώρων από τα παραπάνω καθώς και από ζιζάνια που φυτρώνουν κοντά σε κτήρια και αποτελούν καταφύγια για τους σκορπιούς πρέπει να γίνεται συστηματικά.
Για την αντιμετώπιση των σκορπιών χρειάζεται ψεκασμός με εγκεκριμένα εντομοκτόνα τέλος  Χειμώνα με αρχές Άνοιξης  και γύρω από τα κτήρια το Φθινόπωρο  να τα προφυλάξουμε από την είσοδο των σκορπιών σε αυτά.